WK 2022: Alles wat je moet weten hierover

Team Belgium Powerchair Hockey | WK 2022: Alles wat je moet weten hierover

Share This Post

We hebben er een erg lange periode van afwezigheid opzitten, maar vandaag kunnen we je verblijden met heel wat bijzonder Powerchair Hockey nieuws!

Nadat het EK 2020 in Finland al een keertje uitgesteld werd door het coronavirus, kwam het slechte nieuws dat het ook in 2021 niet kon doorgaan.

Daarmee werd de volledige focus verlegd naar het WK 2022 in Sursee, Zwitserland. Gelukkig is de pandemie stabiel genoeg en kan dit topevenement wél doorgaan! Uniek is dat er voor de eerste keer niet acht maar liefst tien teams deelnemen.

België is uiteraard ook van de partij en is opgedeeld in poule A met Italië, Nederland, Zwitserland en Canada. In poule B spelen Denemarken, Finland, Duitsland, Spanje en Australië.

Zodra corona het ons toeliet, zijn we weer beginnen trainen. We zijn erop gebrand om ons goed voor te bereiden en trainen daarom zeker elke maand. In april werd ook de selectie aangekondigd die onze Belgische driekleur zal verdedigen. Dit tienkoppig team bestaat uit jong talent met veel potentieel.

Enkele weken geleden kondigde IPCH ook het wedstrijdschema aan van het WK!

België speelt op de volgende momenten:

Woensdag 10 augustus:

9:30 tegen Nederland
16:30 tegen Italië

Donderdag 11 augustus:

14:45 tegen Zwitserland

Vrijdag 12 augustus:

16:30 tegen Canada

 

Zaterdag 13 en zondag 14 augustus worden de kruisfinales en finales gespeeld. We weten uiteraard pas na onze laatste groepswedstrijd tegen Canada op welke momenten we zullen spelen, en voor welke plaats.

De Belgische delegatie vertrekt op zondag 7 augustus met de bus. Eenmaal aangekomen kunnen we nog wat trainen en ondergaan we een heleboel technische controles van onze sticks en rolstoel. Sommige van onze spelers zullen ter plaatse ook nog geclassificeerd worden voor de wedstrijden van start gaan.

Op onze facebookpagina en instagrampagina zullen we je regelmatig op de hoogte houden zodat je niets moet missen van ons WK! De wedstrijden zullen bovendien gelivestreamd worden op het YouTubekanaal van IPCH.

More To Explore

Team Belgium Powerchair Hockey | WK 2022: Alles wat je moet weten hierover
WC2022

WK 2022: Alles wat je moet weten hierover

We hebben er een erg lange periode van afwezigheid opzitten, maar vandaag kunnen we je verblijden met heel wat bijzonder Powerchair Hockey nieuws! Nadat het

Team Belgium Powerchair Hockey | EK 2021 geannuleerd
Europees kampioenschap 2020

EK 2021 geannuleerd

IPCH heeft in samenspraak met het organiserende comité van het EK besloten om het EK 2021 te annuleren. De situatie met COVID-19 is momenteel nog